El Nostre Projecte

L’Associació Musical de Binissalem es fundà l’any 1992 de la mà d’una sèrie de persones del poble interessades en la música de banda. Durant quasi una dècada l’Associació tingué la seva activitat basada en la Banda de Música de Binissalem, desfilant per les festes i fent concerts a diferents indrets del poble. Entrats els anys 2000, la banda es disolgué, però no l’Associació, cosa que provocà que uns anys més tard s’aprofités la fundació de l’Associació tant per reprendre l’activitat de la banda com per crear un projecte educatiu d’escola de música.

La intenció de la nova junta directiva és seguir el darrer intent que hi va haver en unificar tant Banda com Escola i donar un nou caire a tot el projecte i consolidar-lo, amb la intenció d’aconseguir que l’Associació Musical de Binissalem sigui una entitat de pes dins el nostre poble i un motor de desenvolupament tant social, educatiu i cultural dins Binissalem.

Des de la seva entrada, en línies generals, la junta directiva actual ha aconseguit que l’Escola de Música sigui autònoma i sostenible, a més ha ampliat les diferents activitats i matèries ofertades a l’Escola com poden ser la recuperació del Cor i la bandeta de l’escola, la creació de l’orquestra jove i la incorporació de l’orquestra, la creació de la setmana cultural, i una de les coses més importants, la creació de l’acte de nous membres de la banda, incorporant nous músics a la banda i que, a més, són alumnes de l’escola, creant així els primers vincles entre Escola i Banda, i fent que l’Escola sigui la principal cantera de nous músics de la Banda.

Desplaça cap amunt